Lauantai-aamuna 25.11. starttasi bussi monitoimitalon parkkipaikalta ulkomaanmatkalle eli lähdimme shoppailemaan, tai sitten muuten vaan ookaamaan marraskuun ratoksi Ruottinmaalle Haaparantaan. Meitä matkalaisia oli mukana 33 henkilöä. Kuljettajalta kyselimme heti aluksi, jotta kuinkahan monta Ikean sohvaa mahtuu tuonne peräkonttiin, jos oikein innostutaan ostelemaan? Päätimme yksissä tuumin, ettei sentään sohvia, mutta tilaa löytyisi pienemmille pussukoille ison auton takakontissa ihan riittävästi.

Matkan varrella – eli Kuivaniemellä – pysähdyttiin aamukaffille maisemaravintola Merihelmeen. Pullat olivat tuoreita ja hyviä – ja kahvi maistui.

Perille Haaparantaan saavuimme kello 11.15 eli ihan aikataulun mukaisesti. Ruottin aikaa se oli kello 10.15 ja Ikea oli juuri avannut ovensa. Sisälle päästyämme lukaisin viestin kännykästäni ja oikein siinä meni huuli pyöriäksi! Jopa oli tiedossa jo koti-Suomessa että ulkomaillahan minä! Kännykkäviestissä luki operaattorin tiedote: ”Tervetuloa Ruotsiin! Nauti matkastasi!” Vähän tuon tiedotteen jälkeen ilmestyi kännykän näytölle kaksi vierekkäistä kelloa, jotka näyttivät ajan Ruotsissa ja Suomessa. Se pisti jo vähän miettimään, että tiesivätköhän ne miten mulla höppänällä voi mennä aikataulut sekasin?!

No, eipä mittään! Ikean kuuluisat nakkisämpylät syökästiin shoppailun välissä ja sitten siirryttiin syömään oikein kunnolla Tornion puolelle ravintola Mustapartaan. Liekö kokkina ollut sitten Mustaparta ite – mutta hyvää oli kaikki mitä buffetista tarjottiin! Masut täynnä läksimme sitten ajelemaan kotia kohti.

Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille! Erityiskiitos sille ihanalle herrasmiehelle, joka ystävällisesti rauhoitteli allekirjoittaneen matkaemon, kun en jossain vaiheessa millään saanut mukana olijoiden määrää täsmäämään. Takaisin me tultiin kuitenkin kaikki samalla bussilla – onneksi! Toivottavasti teillä oli yhtä kiva reissu kuin miltä se minusta tuntui!

Terveisin matkaemo Sini.